Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Gönül Ehli Ali Öztaylan için mevlit okundu

Gönül Ehli Ali Öztaylan için mevlit okundu

Bandırma eski esnaflarından Öztaylan Sütevi'nin kurucusu Tatlıcı Ali Öztaylan'ın vefatının seneyi devriyesi için mevlit okutuldu.

Bandırma eski esnaflarından Öztaylan Sütevi’nin kurucusu Tatlıcı Ali Öztaylan’ın vefatının seneyi devriyesi için mevlit okutuldu.
“Tatlıcı Ali efendi” olarak bilinen Ali Öztaylan, restorasyonu yeni tamamlanan ve merhumun da bahçesine defnedildiği Bandırma Hacı Ali Rıza el-Bezzaz Tekke Camiinde 3 Ağustos Pazar günü ikindi namazı öncesi okunan mevlit ile yad edildi.
Mevlid ve ikindi namazı sonrası Bandırma Hacı Ali Rıza el-Bezzaz Tekke Camii kabristanı ziyaret edilerek merhumlara dua edildi.
Mevlite, Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, AK Parti Bandırma Teşkilatı, Bandırma Belediye Meclisinin AK Partili üyeleri, Erdek Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Aysan, 30 Mart’ta AK Partinin Bandırma Belediye Başkan adayı Recep Şekerci ile sevenleri katıldı.
Ali Öztaylan Efendi Hazretleri`nin (k.s) Hayatı
1331 (1913 veya 1914) Üsküp’te doğmuş, küçük yaşta Bandırma’ya yerleşmiş gönül ehli bir insandı. Ali Öztaylan, yakınlarının deyimiyle Tatlıcı Ali Ağabey. Zâhirî tahsil îtibâriyle ilkokul mezunu. Bandırma’da kurduğu tatlıcı dükkanı ile geçimini temin etmiş. Ancak gençliğinde vakit buldukça İstanbul’a gidip zamanın önde gelen ilim, sanat ve tasavvuf erbâbı ile tanışmış, sohbetlerinden istifâde edip feyz almıştır. Tâhirü’l-Mevlevî’nin Mesnevî sohbetlerine iştirâk etmiş, kendisiyle dost olmuş, hattâ Tâhirü’l-Mevlevî Divan’ının ikinci cildinden bir nüsha kendisine hediye ederken iç kapağa Ali Efendi için şu ithaf şiirini yazmıştır:
Sene 1949; bir müslüman Sütevi sahibi Ali Öztaylan:
Sana sâlık verdim ey din kardeşi, Hakîkat Ali’nin bulunmaz eşi, Allah ve Rasûlü’ne sâdık bir bende, Onların aşkıyla vücûdu zinde, Fazîlet severlik olmuştur yolu, Hulâsa Allah’ın sâfî bir kulu, Benim de mânevî evlâdımdır o, Bâis-i sürûr-i fuâdımdır o, Olsun diyerek bir tuhfe-i edeb, Yazdırdı birinci Dîvân’ımı hep, İstedi yazdırmak ikinciyi de, Şu nüsha o yüzden geldi vücûde, Allah salâhını müzdâd eylesin, Kalbini nur ile âbâd eylesin, Benden ona karşı şükrân-ı duâ, Kabul eyler elbet Cenâb-ı Hüdâ, Duâsı böyledir Tâhir Olgun’un, Allah onu dâim eylesin memnûn.



  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false